W dniu 18 kwietnia 2013 r. w Zespole Szkól Gastronomiczno-Hotelarskich odbył się III Międzyszkolny Konkurs dla Zasadniczych Szkół Zawodowych "GOTUJ z PASJĄ" . W konkursie wzięło udział 17 uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii w następujących szkołach: - Bielskiej Szkole Rzemiosł,  - Zespole Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku Białej, - Zespole Szkół Ekonomicznych w Dąbrowie Górniczej, - Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Istebnej, - Zespole Szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych w Cieszynie, - Zespole Szkół Rolniczych w Międzyświeciu, oraz w Zespole Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Wiśle. Zobacz Foto Galerie Jury profesjonalne oceniające m.in. jakość zaprezentowanych potraw, sposób wykonania oraz smak pracowało w składzie: Carlos Gonzalez Tejera - ekspert kulinarny Stalgast (przewodniczący) Wiesław Wróblewski - prezes Stowarzyszeni Beskidzkie Smaki Witold Abratański - szef kuchni Rancho pod Strusiem Ryszard Burawa - szef kuchni American-Dream Teri Aryel - szef kuchni z Francji Nagrody ufundowane były, między innymi, przez Z.T. Bielmar

Patronat medialny nad przebiegiem imprezy objęli: Kurier Radia Bielsko oraz Radio Bielsko. Relacje z imprezy przeprowadzili przedstawiciele radia CCM, portal OX, Głos Ziemi Cieszyńskiej. Więcej informacji na stronie www Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Władysława Reymonta